Les classes de Kung fu están inspirades en les tècniques del Tai Ji Quan.
Entre el joc i la disciplina oriental s’enforteix i s’equilibra el cos
aportant disciplina, respecte i bons hàbits.

Després d’observar i estudiar el moviment de certs animals quan es defensaven i atacaven, els antics guerrers impreialistes xinesos van aplicar aquests coneixements a les seves arts de combat, intentant emular tant l’esperit i l’energia d’aquests animals com els moviments i els gestos. A aquestes arts guerreres se les anomenà Wu Shu, però són actualment conegudes com a Kung Fu, paraula que en realitat es refereix a l’habilitat adquirida després d’un llarg període d’estudi i pràctica de qualsevol disciplina.

El Kung Fu abraça tots els estils marcial xinesos i es divideix en dos grups principals: els estils del nord i els estils del sud, essent el Hung Gar un dels estils més representatius dels estils del sud de la Xina.

El Hung Gar s’inspira en la seva major part en elsanimals del tigre i la grua, entre d’altres. El tigre representa l’energia, la força, l’elasticitat i la concentració. La grua simbolitza la calma, la flexibilitat, l’equilibri i la força interior. La pràctica del Kung Fu és un excel·lent mitjà per a potenciar l’equilibri físic i mental i per a millorar la salut en general.

La seva pràctica requereix relaxació, concentració i equilibri per desbloquejar les articulacions i donar fluïdesa i energia al cos. Millora el sistema respiratori i sanguini regula les funcions dels ronyons i del fetge i aporta flexibilitat, força, lucidesa i tranquil·litat a la ment. L’art marcial és subtil, ple de canvis i estratègies basades en les polaritats Yin-Yang i l’us de l’energia. També és un excel·lent treball meditatiu i de cultiu interior.

Una dita xinesa diu:

“El Kung Fu és tant per a persones fortes com per persones que volen esdevenir fortes”

El mestre de Tai Chi Chuan d’Espiral 108, José Ramón Blasco (Blas), ha estudiat durant molts anys seguint les ensenyances de Gabriel Chávez, deixeble directe del Gran Mestre Wang Bo, un dels referents mundials en estils tradicionals de Tai Chi Chuan en diversos estils.

+ Veure biografia del Gran mestre Wang Bo

José Ramón Blasco ‘Blas’

Instructor de Tai-chi Chuan , Chi-kung i Kung-fu.
Deixeble de Carlos Moreira i de Gabriel Chávez.
Instructor reconegut per la Federació Espanyola i Canària d’Arts Marcials.

Consulta horaris i preus fent clic aquí