Aprendre a prendre consciència del nostre cos
i a poder utilitzar-lo eficientment per a expressar-nos, per a dansar.

Amant de la natura, els darrers anys enfoca la seva dansa en ella tan a nivell creatiu com a pedagògic fent aflorar aquesta connexió a l’aula, vivint el moviment a través dels cinc elements: Terra, Aigua, Aire, Foc i Èter, aportant  les característiques de la natura al moviment; estructura/suport, emocions/organicitat, fisicalitat/actitud, coneixement/construcció i amplitud/espai.

TreBallar des dels fonaments de la dansa contemporània actual. Aprendre a prendre consciència del nostre cos (el seu to, la seva estructura, les seves connexions…) i a poder utilitzar-lo eficientment per a expressar-nos, per a dansar.

Un treball a terra que ens ajuda a prendre més consciència del centre i els seus extrems i un treball alçat que ens aporta relació cos-espai;  ens proporcionaran la preparació física i ens donaran les eines de suport, equilibri, coordinació, agilitat, flexibilitat… per a trobar benestar amb el nostre cos i poder expressar corporalment amb molta més facilitat en l’espai que dedicarem a la composició.

Classes on la premissa principal és la utilització òptima del cos, tenint molt present l’estructura òssia i les seves connexions-alineacions, l’alliberament de les articulacions i el treball de la musculatura profunda.

Des de la consciència corporal, coordinació i flexibilitat adquirides i la relació permanent que es manté amb el terra, el pes i la gravetat, es realitzen moviments dinàmics de màxima i mínima amplitud gràcies a la connexió del centre de gravetat i els seus extrems corporals.

Explorant el recorregut del moviment des del seu inici passant per la seva transició i culminació, aprofitant la direcció, la inèrcia, el impuls i l’equilibri-desequilibri.

Tenint present les diferents qualitats de moviment, la relació amb l’espai i els diferents suports que podem utilitzar tant en el treball de terra com alçat.

En definitiva, jugar amb el cos trobant les seves direccions més oposades, sentint les culminacions del moviment, gaudint les transicions, travessant l’espai, ampliant la seva amplitud més petita…     jugar sense perdre detall.

Col·laboradora:

Laia Minguillón Monner

És docent en dansa contemporània i coneixement corporal en diferents centres des de 1997.
Titulada en l’especialitat de dansa contemporània per l’Institut del Teatre de Barcelona.

Consulta el bloc pels propers cursos