Tanca els ulls i espera l’emergir d’un impuls.
Perquè la dansa s’obri hem de permetre’ns el ser tocats i el ser moguts
deia Whitehouse

Aquesta activitat començarà el gener pels matins:
Dimarts de 9.30 a 11h

Aquest taller pretén fomentar el treball introspectiu mitjançant tècniques de moviment a través de la imaginació activa. La imaginació activa és una tècnica de meditació en moviment creat per Jung. La imaginació activa es seguir la sensació interior que permet que l’impuls acompanyi a l’acció. És un treball de coherència interna i externa que fa que contactem amb la nostra pròpia autenticitat. Per altra banda, per poder integrar dansa, art i teràpia dins d’aquest taller s’utilitzen tècniques de dansa-teràpia de Maria Fuix, Moviment autèntic i diferents tècniques de meditació.

Dansa-teràpia:
La dansa-teràpia neix de la dansa en la seva vessant més simple: la dels moviments naturals i espontanis del ésser humà. És una tècnica corporal que integra dansa i psicologia per l’atenció de problemes de salut i d’aprenentatge en un procés d’integració psicofísica.

Moviment autèntic:
És un abordatge corporal simbòlic que possibilita l’obertura i expressió creativa dels continguts del món intern a través del moviment i la funció imaginativa de la psique.
Es coneguda com orientació junguiana en dansa moviment teràpia (dmt) i aquesta manera de treballar facilita el desenvolupament de la percepció kinestesica, l’actitud empàtica i el sentit de presència corporal.

Desenvolupament de les sessions:
Les sessions comencen generant un espai de contacte intern a través de tècniques de meditació per facilitar el moviment i la dansa. Posteriorment el moviment i la dansa es trasllada a la part grupal, tenint present el que cada cos necessita en aquell moment i respectant el procés personal de cadascú. Seguidament es passa a la part de creació a través del mateix moviment o utilitzant tècniques d’expressió com l’escriptura, la pintura i les arts plàstiques en general.

A qui va dirigit:
A qualsevol persona que vulgui apropar-se al món del creixement personal, aprofundir en el moviment i la consciència corporal i descobrir-se en la seva capacitat creativa i de creació. No es necessita cap tipus d’experiència en dansa.

Consulta horaris i preus fent clic aquí

Professora:

Estefania