Que l’etern sol t’il·lumini,
L’amor t’envolti i la llum pura interior guiï el teu camí.

KUNDALINI IOGA: CONCIÈNCIA, LLIBERTAT, AMOR, OPCIÓ. QUÈ ÉS L’ENERGIA KUNDALINI?
És l’energia universal que tot esser humà posseeix i està present endormiscada a la base de la columna. És energia que ens ajuda a funcionar en el dia a dia com energia física, i a l’hora és energia poderosa i subtil que expandeix totes les nostres percepcions i ens apropa cap a la nostra consciència creativa, amorosa i identificada amb el nostre esser veritable.

SI TOTS POSEM AQUESTA ENERGIA, PERQUÈ HEM D’ELEVAR-LA?
Quan L’ENERGIA KUNDALINI s’eleva expandint les nostres percepcions, el nostre cos,el nostre sistema nerviós i el nostre cervell s’enforteixen i equil·libran tot el nostre organisme, proveint-nos de la força subtil necessària per prevenir i harmonitzar els impactes que rebem contínuament des de l’exterior.

QUÈ ÉS LA KUNDALINI IOGA?
La KUNDALINI IOGA és la ioga de la consciència, que va néixer milers d’anys abans de crist a les valls del Indo, on la primera pràctica física-espiritual era el MAHA IOGA, o ioga suprema, i es practicava com una ioga integral. L’evolució d’aquesta Ioga va donar pas a la KUNDALINI IOGA tal com la coneixem avui, essent la mare de totes les pràctiques iòguiques.

El gran mestre Yoghi Bajhan va estar l’introductor de la KUNDALINI IOGA a occident i ja la va batejar com la ioga de la consciència, perquè ens permet de manera ràpida poderosa i efectiva mantenir-nos amorosament presents i conscients en mig de la bogeria d’aquest gran circ de la vida que ens ha tocat viure.

LA KUNDALINI IOGA, com a ioga vital ens proporciona eines per afrontar el dia a dia d’una forma conscient, creativa i amorosa cap a nosaltres i tothom qui ens envolta,basant-nos en la respiració com a principi i fi de la nostra existència terrenal.

Es una ioga dinàmica, plena de matisos, amb un ampli ventall de asanes(postures) dinàmiques o estàtiques, cant de mantres, meditacions, que ens apropen a el nostre esser veritable i ens aporten una experiència àmplia del que som i el que cerquem.

En sànscrit, l’antic llenguatge sagrat de la India, IOGA significa UNIÓ. Unió de cos, ment i esperit. Quan ens trobem ens expandim , unificant-nos ens harmonitzem, harmonitzant-nos en fonem i disolem amb el univers alliberant-nos del nostre ego, i la comprensió de les coses arriba plena d’amor i alegria.

Joan Riba

Diplomat com a instructor de kundalini Ioga en l’escola GOLDEN TEMPLE (INSTITUTO SINGH KHALSA) SOTA LA SUPERVISIÓ DE KARTAR SINGH ALBA, dintre del programa de formació de professors adscrits a la AEKY, (Asociación Española de Kundalini yoga).
És diplomat en MAT PILATES per la Federación Española de Pilates, Taichi y Chi kung.