Una dita xinesa diu:
El Kung Fu és tant per a persones fortes
com per persones que volen esdevenir fortes

El Kung Fu Hung Gar té el seu origen en l’antiga Xina imperial.

Després d’observar i estudiar el moviment de certs animals quan es defensaven i atacaven, els antics guerrers impreialistes xinesos van aplicar aquests coneixements a les seves arts de combat, intentant emular tant l’esperit i l’energia d’aquests animals com el smoviments i els gestos. A aquestes arts guerreres se les anomenà Wu Shu, però són actualment conegudes com a Kung Fu, paraula que en realitat es refereix a l’habilitat adquirida després d’un llarg període d’estudi i pràctica de qualsevol disciplina.

El Kung Fu abraça tots els estils marcial xinesos i es divideix en dos grups principals: els estils del nord i els estils del sud, essent el Hung Gar un dels estils més representatius dels estils del sud de la Xina.

El Hung Gar s’inspira en la seva major part en els animals del tigre i la grua, entre d’altres. El tigre representa l’energia, la força, l’elasticitat i la concentració. La grua simbolitza la calma, la flexibilitat, l’equilibri i la força interior. La pràctica del Kung Fu és un excel·lent mitjà per a potenciar l’equilibri físic i mental i per a millorar la salut en general.

A Espiral 108 treballem l’estil del Hung Gar insistint especialment en el treball de base, rutines de moviments i aplicacions marcials. A més a més, impartim classes de Kung Fu per a nens ja que creiem és una disciplina molt apropiada perquè agafin confiança en si mateixos, coordinació, agilitat i flexibilitat i aprenguin d’una de les cultures més antigues del planeta encara existents, la cultura xinesa.

José Ramón Blasco ‘Blas’

Instructor de Tai Ji Quan, Qi Gong i Gong Fu.
Instructor reconegut per la Federació Espanyola i Canària d’Arts Marcials.