El Lindy Hop és un ball de la família del swing que es balla en parella.
Es va popularitzar als anys 20 en una sala de Harlem anomenada Savoy Ballroom.

Els ballarins d’origen afroamericà, ràpidament van tornar-se artistes reconeguts i participaren en pel·lícules de Hollywood.

El Lindy Hop va estar a punt de desaparèixer a l’època daurada dels musicals, fins que als anys 1980, paral·lelament a Europa i Estats Units, algunes persones van pensar a recuperar-lo.

A Catalunya la febre del Lindy Hop començà a finals dels 90 a Barcelona i en l’actualitat s’ha estès per tot el territori. Hi ha festes diàries on es poden posar en pràctica tots els passos apresos a classe i gaudir de música en directe.

El Lindy Hop és un ball social on la improvisació n’és l’essència, la parella té dos rols, el/la líder, que marca els passos i el/la follower que els segueix i interpreta, les coreografies només es preparen per a espectacles i concursos, ja que lo divertit del Lindy Hop és que tothom pugui ballar amb tothom.

Tot i que és un ball essencialment en parella, per aprendre a ballar Lindy Hop no és necessari tenir una parella estable, ja que durant les classes la frase “canvi de parella” s’escolta un mínim de deu vegades.

Inici trimestre
11 d’abril

Horari
INICI NOUS / divendres de 19 a 20h
BÀSIC 2 / divendres de 20 a 21h
BÀSIC 3 / divendres de 21 a 22h

Clandestí
També podràs ballar el 1r dissabte de cada mes a la Plaça de la Pagesia de 12 a 14h

 

Professors:

Àlex i Laura