Existeix una forta relació mecànica entre l’estructura del cos i les funcions de les diferents parts que el composen. Al llarg de la Nostra vida, els moviments i equilibri de la nostra estructura es veuen alterats, creant així disfuncions en el sistema mecànic, neurològic i circulatori.

En què consisteix l’osteopatia?
OSTEO (estructura) + PATHOS (patiment)= Estudi dels danys produïts en l’estructura.

La pràctica de l’osteopatia necessita d’un gran coneixement de l’anatomia i la fisiologia humana, així com l’execució d’un acte manual exacte i precís. L’osteopatia organitza i dirigeix cada tractament per donar a l’organisme les seves facultats naturals d’autoequilibri, autoregulació i autocuración.

S’utilitzen pel tractament, tècniques suaus i segures, adaptades en tot moment a cada pacient i a les seves necessitats. A diferència de la medicina tradicional que aplica a la mateixa dolència el mateix tractament, l’osteopatia dona a cada persona un tractament diferencial en funció d’un anàlisi global i funcional.

A qui va dirigida?
L’osteopatia no coneix edat i tothom se’n pot beneficiar, des dels nounats fins la gent més gran. Va destinada a totes aquelles persones que presenten disfuncions a nivell de l’estructura mecànica, visceral o cranial.

Es tracten problemes tan comuns com els de columna, recuperacions funcionals, dolor d’articulacions, lumbàlgies, hèrnies, ciàtiques, tendinitis, esquinçaments, reequilibri del sistema corporal i una extensa gamma de problemes de l’infant, el sistema uro-ginecològic, el rendiment esportiu i el sistema oro-facial.

Osteòpata i fisioterapeuta:

Mònica Luque Mateu