HATHA IOGA

amb Anna Ramón

Possiblement el més conegut, és la disciplina més fisica del ioga.

La base del Hatha ioga són els ASANAS, les posicions corporals fixes, i la respiració. Aquesta pràctica busca la purificació, la força, la lleugeresa de cos, de la ment i de l’esperit.

El Hatha ioga és un treball espiritual que comença des del cos ja que aquest, per la tradició del ioga, és el vehicle a través del qual vivim i arribem a l’evolució espiritual. El ioga és un sistema de salut, per cultivar la llarga vida, la pau interior i la confiança personal.

El hatha ioga aporta força, però també dóna lleugeresa al cos i als pensaments; combina l’expansió amb el recolliment; ens omple d’energia al mateix temps que ens calma; equilibra els nostres aspectes femenins amb els masculins; combina l’exercici amb la quietud, l’acció amb la intuïció; combina el cos físic amb el cos subtil, relaciona l’hemisferi dret amb l’esquerre. En definitiva, restableix la connexió entre la ment i el cos, equilibrant excessos.

En aquesta classe matinal partim de l’escolta i la presència del nostre cos per anar treballant progressivament i a consciència l’elasticitat, la fermesa i l’equilibri, tot mobilitzant l’energia física per afrontar la resta del dia amb vigor.

El moviment conscient, des de la lentitud, permet al cos aprendre la correcta posició i la correcta respiració.

Cada classe té una part dinàmica, de suau escalfament i una altra més tranquil·la, de relaxament.

L’objectiu d’aquesta classe és centrar la ment en el cos,
i treballar l’harmonia entre moviment i respiració, en una dansa continua.

Anna Ramón
Monitora de Hatha Ioga

  • Estudiant a YOGA SINTESIS, amb Julián Peragón, Arjuna.
  • Escola de professors amb qualificació professional de instructors de IOGA federada a FEDEFY.
  • Escola que prioritza l’escolta d’un mateix, en el present, centrat en la persona, parteix de l’escolta i d’avançar progressivament, sense forçar.

Horaris:
Dimarts i dijous
al matí