Els primers registres d’aquesta tècnica provenen
de textos de l’antiga Mesopotàmia,
i altres civilitzacions com l’antic Egipte.

Els primers registres d’aquesta tècnica provenen de textos de l’antiga Mesopotàmia, i altres civilitzacions com l’antic Egipte, els emperadors xinesos, l’imperi Romà, Iran i la majoria dels països de Àsia, així com també  a l’Antiga Grècia, l’han utilitzat com a teràpia imprescindible per la curació i el benestar general.

Avui en dia s’han perfeccionat molt aquestes tècniques antigues fins arribar el que en podem dir el Quiromassatge actual, fent  pressió, amassaments , rodaments,  estiraments, percussió etc.

Els beneficis que ens aporta son múltiples:

  • Pell i Teixits: Millora la irrigació i amb ella la nutrició dels muscles donant-los vitalitat consistència i elasticitat. Millora el to muscular tan si està en excés com si està massa baix.
  • Arbre circulatori: Activa la circulació sanguínia afavorint la irrigació a tot el cos.
  • Òrgans interns: Alguns trastorns interns es manifesten de forma reflexa en la pell i els muscles, produint zones cutànies doloroses i contractures que es poden alleugerir des de l’exterior a l’interior.
  • Estat d’ànim: Només pel sol fet del contacte corporal el massatge `produeix un efecte de plaer relaxant i euforitzant, útil per l’estrès motivat pel treball diari, problemes personals, o familiars. etc…

Aparell Locomotor: Les cervicals carregades degut a la tensió produeixen marejos  i mal de cap,  així com també la columna vertebral  que es l’eix que ens sustenta, rep contínuament pressions de postures inadequades produint  lumbàlgies i altres patologies, també amb un bon massatge reparador ens ajuda a recuperar l’equilibri perdut.

Rosa Gordón

Terapeuta.
Formada al institut superior de medicina tradicinal ISMET .

Hores concertades