A la natura trobarem l’equilibri
i la manera de resoldre molts dels nostres problemes.

Naturopatia:

La Medicina Natural o Naturopatia és el sistema de medicina que estudia les propietats i aplicacions de substàncies exclusivament naturals per la prevenció i superació de la malaltia, estimulant així les pròpies capacitats del nostre cos. Els naturòpates diagnostiquen buscant la causa del desequil·libri patològic que ha produït la malaltia, en medicina natural es diu, per tant, que no hi ha malalties com a tal, sinó malalts a qui se’ls ha de millorar la salut, és per això que el tractament serà sempre personalitzat i d’acord amb l’estat en que es trobi el pacient en aquell moment. Aplicant aquests principis el malalt es cura a si mateix gràcies a la pròpia força vital que posseeix, estimulant les seves reaccions orgàniques i defensives amb l’aplicació de diferents mides basades en les propietats medicinals de les plantes, l’aigua, el sol i la terra. La persona que tria ser tractada per un naturòpata ha de saber que aquest no busca només un tractament local o puntual de la seva malaltia sinó que serà tractat a fons, és a dir buscant les causes i l’origen de la malaltia per poder sanar-la i que no reapareix-hi.

Flors de Bach:

Les essències florals de Bach o de Califòrnia ens ajuden a comprendre que no hi ha autèntica curació sense un canvi d’orientació de la conciència, a fi de retrobar la pau i la sensació interior de felicitat. Es tracta d’una teràpia “vibracional” que subtilment ens connecta amb l’emoció que provoca el conflicte, de manera que l’harmonitza, per fer-nos partícips conscients i actius de la nostra recuperació. Si es pren medicació o es segueix alguna altra teràpia, les essències florals acceleren el procés de curació, sense efectes secundaris. Adequades en estats depressius, insomni, nerviosisme, ansietat, a qualsevol edat, nens, gent gran… Les essències florals són un bàlsam per a la nostra ànima, petites gotes de consciència que en ofereix la natura per harmonitzar-nos.

Montserrat León

Naturòpata i Tècnica en Herboristeriai Dietètica pel Gremi d’Herbolaris de Barcelona (2002-2005). Terapeuta Floral en Flors de Califòrnia, Aula del Terapeuta (2005-2006).
Formació complementària:
Reiki II Nivel
Terapeuta de Sueños
Estudio de la Carta Astral con Flores de Bach.

Hores concertades