Des que neix, l’individu necessita saber qui és i on pertany. En el camí de recerca de la identitat personal sovint apareix la necessitat de ser fidels a la manera de fer d’aquells que ens han precedit o bé allunyar-nos-en traumàticament per no cometre els mateixos errors.

Les constel-lacions familiars sistèmiques són una eina terapèutica molt útil per posar en el conscient les relacions i vincles sistèmics que actuen en molts dels trastorns emocionals i problemes de la vida diària. Quan hom comprèn que moltes de les dificultats personals formen part d’una falta d’harmonia, que engloba les persones amb les que vam créixer i les que ens han precedit, pot posar ordre i trobar el propi lloc en el sistema i alhora trobar el camí per a créixer en la direcció del que volem aconseguir assolint els propis objectius.

Al llarg de la vida pertanyem a diferents sistemes, el primer és el sistema familiar d’origen que es va ampliant a mesura que anem creixent i vivint, en cercles concèntrics. Aquests són els grups i les relacions importants per a la nostra supervivència i el nostre desenvolupament, i en formem part al llarg de tota la nostra vida, ja sigui per consanguinitat o per elecció. Són la família nuclear, pares i germans, la família extensa (avantpassats) les relacions escollides, parella, amics etc. Les relacions amb els fills, les relacions laborals i també les relacions amb el món.

Com funciona un taller de constel-lacions?
Es pot assistir al taller com a representant i també per a resoldre una situació personal i/o laboral. Aquests segons, són els que constel-laran el seu sistema. Els representants actuen com a persones del sistema d’aquell que constel-la amb la finalitat d’oferir una imatge clara de les dinàmiques inconscients que actuen en el problema de la persona i l’acompanyaran a través de la facilitadora de constel-lacions i del llenguatge cap a la resolució de la situació.

Una constel-lació és una imatge metafòrica interior. La persona pot mirar allò que sovint només forma part dels seus pensaments. Aquesta imatge actua en la pròpia persona, però sovint també té efectes en el seu sistema familiar, ja que quan un element del sistema es mou, la resta es recol-loca i finalment també té efectes en aquells que fan de representant ja que en major o menor grau les imatges resonen a tots els sistemes i es poden resoldre situacions que poden ser comuns a altres participants del taller.

Data dels propers tallers:
Dissabte 22 d’octubre, 26 de novembre i 17 de desembre de 2/4 de 10 a 14.
Preu per a conste-lar: 40€
Preu per a fer de representant: 15€. (per venir als tres tallers 40€).